25 mars - våffeldagen
   • Ullas veganVåfflor
   10 gr jäst
   6 dl sojamjölk
   2.5 dl grahamsmjöl
   2 dl vetemjöl
   0.5 dl rapsolja

   Så här gör du:
   Mixa eller vispa ihop alla ingredienserna.
   Jäs 30 min. Grädda i våffeljärnet.
    MuMs!


   Våffla som efterrätt:
      Servera våfflan med t.ex:
      - Soja- eller risglass med färska bär/frukter. Krydda ev. med kanel eller kardemumma.
      - Naturell soyayoghurt, blanda med din favoritsylt eller färska/frysta bär, t.ex blåbär,
        lingon, hallon, mango.
      - Soyatoo (veg soja- eller risvispgrädde), blåbär/hallonsylt.
      Krydda med ingefära, kardemumma eller vanilj. Dekorera med färsk citronmeliss.

   Våffla som förrätt:
      Blanda mosad avocado med fintärnad tomat, paprika och rödlök.
      Tillsätt ev. pressad vitlök.
      Garnera med färsk dill. Krydda med örtsalt.


   Potatisvåffla:
      Grovriv potatis, grädda i våffeljärnet tills lagom färg. Garnera med färsk dill.
      Krydda m örtsalt - eller servera med soja crème fraiche/naturell soja yoghurt som du
      blandar med t.ex pepparrot, eller rosmarin-citron-vitlök, eller dill...
      eller (helt enkelt) de kryddor du har hemma!


   En Glutenfri Matvåffla
      (orig. recept: franzon, "hjälp, vad ska jag äta - handbok för överkänsliga")

      4 msk valfritt mjöl, t.ex bovete, hirs, ris, amarant, teft...
      ½ tsk olja
      1 nypa (havs/ört)salt
      mindre än 1 dl kokhett vatten (mängden beroende på mjölet som används)
      variera smaken med olika kryddor (kanel, kardemumma, färska/torkade örtkryddor...

      Blanda väl. Det ska bli en tjock "klump" (inte rinnigt).
      Lägg den direkt på medelvarmt våffeljärn (är det för varmt är det lätt att den bränns.       vid) och "pressa" ner locket. Låt våfflan grädda tills ångan från våffeljärnet avtar.

      Servera m. valfritt pålägg, t.ex avokadoröra, kikärtsdip, amarantkaviar


      Smaklig Måltid!!

      Välj Ekologiskt när du handlar, bättre för miljön och hälsan.


Tillbaka >>

Copyright © anette. All rights reserved Hör gärna av dig med kommentarer