Menyförslag för en vegandag
|
- Frukost
- Lunch
- Middag
- Efterrätt
- Godis o. sånt
    Välj Ekologiskt när du handlar.
|
|
1) Frukost
|
Hirsgröt mer lingonsylt och sojamjölk. Fullkornssmörgås med Tartex,
sallad, groddar och
tomatskivor. Frukt.
|
2) Lunch
|
Kokt potatis, tofu eller linser/bönor med råa grönsaker beroende på
årstid, t.ex sallad av
rårivna morötter, sallad, groddar, syrad gurka/kål, alger. Komplettera ev. med någon
varmrätt, t.ex ugnsbakad potatis och ratatouille.
|
3) Middag
|
Potatis och purjolökssoppa. Serveras med råa grönsaker, t.ex syrad
gurka, persilja.
Fullkornssmörgås med hummus, sallad, groddar och tomatskivor.
|
4) Efterrätt
|
Fruktsallad av t.ex banan, äpple, päron, kiwi, apelsin,
cashewnötter, ananas/ananasjuice.
Serveras ev. med kokosflingor, pinje/cashewnötter.
|
5) Godis o. sånt
|
Frukt ÄR godis! FruktFrossa i vad säsongen har att erbjuda - Apelsiner,
Äpplen, Bananer,
Päron, Hallon, Jordgubbar, Kiwi, Ananas...
Eller varför inte torkade fikon, dadlar, russin, nötter - var för sig eller i en god blandning.
Dock med måtta, socker är socker även om det finns i frukt o dyl.
|