Menyförslag för en vegandag
  1. Frukost
  2. Lunch
  3. Middag
  4. Efterrätt
  5. Godis o. sånt

    • • • Välj Ekologiskt när du handlar.


1) Frukost
• Hirsgröt mer lingonsylt och sojamjölk. Fullkornssmörgås med Tartex, sallad, groddar och
  tomatskivor. Frukt.

2) Lunch
• Kokt potatis, tofu eller linser/bönor med råa grönsaker beroende på årstid, t.ex sallad av
  rårivna morötter, sallad, groddar, syrad gurka/kål, alger. Komplettera ev. med någon
  varmrätt, t.ex ugnsbakad potatis och ratatouille.

3) Middag
• Potatis och purjolökssoppa. Serveras med råa grönsaker, t.ex syrad gurka, persilja.
  Fullkornssmörgås med hummus, sallad, groddar och tomatskivor.

4) Efterrätt
• Fruktsallad av t.ex banan, äpple, päron, kiwi, apelsin, cashewnötter, ananas/ananasjuice.
  Serveras ev. med kokosflingor, pinje/cashewnötter.

5) Godis o. sånt
• Frukt ÄR godis! FruktFrossa i vad säsongen har att erbjuda - Apelsiner, Äpplen, Bananer,
  Päron, Hallon, Jordgubbar, Kiwi, Ananas...
  Eller varför inte torkade fikon, dadlar, russin, nötter - var för sig eller i en god blandning.
  Dock med måtta, socker är socker även om det finns i frukt o dyl.

Tillbaka upp >>
Tillbaka >>

Copyright © anette. All rights reserved Hör gärna av dig med kommentarer