Menyförslag 1 - Alla Hjärtans dag 14 feb

VeganKram!

AllaHjärtansDagsKram!


Menyförslag 2 - Alla Hjärtans dag 14 feb

VeganKram!

        Förrätt:
        Avocado fylld med Caviart (veg. "kaviar", finns röd och svart.)
        Eller Råraka Valentin (recept: se ovan)

        Varmrätt:
        Hasselbackspotatis
        Tzay spett.
        Tomat- o. paprikafräs:
        Finhacka lök och röd paprika, fräs i lite olivolja, tillsätt tomatkross.
        Krydda med dina favorit örtkryddor och chili efter smak.

        Sallad:
        Rosésallad, roman sallad, röd paprika, gurka, färsk spenat, ruccula, alfalfagroddar,
        valnötter, oliver. Olja- och vinäger.

        Efterrätt:
        Tofuline glass t.ex vanilj, servera med varma hallon eller jordgubbar.

        Dryck:
        Amé, finns i flera olika smaker. Du hittar dem i hälsokosthandeln, eller i välsorterade
        livsmedelsbutiker. Dekorera med röda bär.

Menyförslag 3 - KärleksMUMS

VeganKram!
        Kärleks MUMS - smoothie
        1 dl jordgubbar
        1 dl hallon
        1 banan
        1 näve färska spenatblad
        2 dl sojayoghurt

       • Mixa allt och späd sedan med apelsinjuice till den konsistens du vill ha.

Menyförslag 4 - RAW: Levande föda tårta

VeganKram!
       RAW: Levande föda tårta

       200 gr hasselnötter, 250 gr dadlar, 50 gr carobpulver
       • Nötterna blötläggs över natten. Lägg allt i matberedare, mal till en deg.
       Kavla ut degen o lägg i en pajbotten.

       Fyllning: Päron, banan, äpple, kiwi, jordgubbe mm.
       • Allt skivas, tärnas. Lägg det i pajformen.

       Grädde: 150 gr nötter t.ex cashewnötter
       • Mixa till mjöl, tillsätt sedan vatten mycket försiktigt tills det blir en slät grädde.
       Sötning kan göras med t.ex lönnsirap och 1 tsk vaniljpulver.
       Häll grädden över fruktfyllningen.

        Garnera:
       • Dekorera tårtan precis innan servering med bananskivor, kiwi, jordgubbar, björnbär.

        Välj Ekologiskt när du handlar.



Tillbaka upp >>
Tillbaka >>

Copyright © anette. All rights reserved Hör gärna av dig med kommentarer